Thom

Thom was er aan toe om zijn horizon te verbreden

Thom maakte bijna 10 jaar gelegen voor het eerst kennis met dagbesteding. En wel op een geweldig plek met geweldige mensen. De zorgboerderij 'Stevig in het zadel', waar therapeutisch paardrijden op paard Jorda het hoofddoel was.

Na een tijdje was Thom meer geïnteresseerd in alle klusjes die rondom de paarden en de boerderij gedaan moesten worden. Trekker rijden, gras maaien, blad blazen, stallen uitmesten. Hij was helemaal in zijn element.

Helaas moesten we in 2016 op zoek naar een nieuwe plek. Met pijn in ons hart namen we afscheid van een mooie periode waarin hij enorme groei had doorgemaakt.

Op het Heliomare College werd hij voorbereid op dagbesteding / participatie in de maatschappij. Hij begon in de onderbouw met een interne stage. In de middenbouw ging Thom 1 x per week, met een groep kinderen naar TTC, een inpakbedrijf. Hij leerde hoe het is om samen te werken en in opdracht inpakwerkzaamheden uit te voeren. Dit onder begeleiding van een leerkracht. Daarna volgende de gemeentewerf in Heerhugowaard. Ook daar deed hij veel klusjes binnen – en buitenshuis. Toch was Thom daar niet helemaal op zijn plek.

Thom was er aan toe om zijn horizon te verbreden. We kwamen in contact met Zorgtuin Lavie in Spierdijk en zorgboerderij De Mijzenhoeve in Avenhorn. Het klikte. Hij mocht op beide locaties starten met zijn individuele stage. Dit als voorbereiding op zijn dagbesteding.

Op dinsdag gaat hij met veel plezier naar zorgtuin Lavie. Het is een kleinschalige voorziening. Hij leert daar het uitvoeren van verschillende activiteiten zoals het opkweken van plantjes, groente oogsten en andere groenactiviteiten. Thom leert dat hij een opdracht moet afmaken maar wil soms te snel.

Op woensdag gaat Thom naar zorgboerderij De Mijzenhoeve. Hij is enthousiast en heeft altijd een goed humeur. Door de ongedwongen sfeer kan hij zichzelf zijn. Geen klus is hem te veel. Gekleed in overall en laarzen verzorgd hij de koeien, kalfjes, schapen en kippen. En gaat hij samen met onder begeleiding met de trekker naar het weiland om gras te maaien, sloten uit te baggeren, stallen uit te mesten en nog veel meer buitenklussen.

Douchen is dan geen overbodige luxe. Thom gaat nu ook op zaterdag, om de week naar De Mijzenhoeve.

Op maandag gaat hij sinds drie weken voor stage naar Deen, de supermarkt in Avenhorn. Een hele andere richting. We willen samen met Thom ontdekken of deze vorm van dagbesteding bij hem past. Hij heeft het er enorm naar zijn zin. Hij is sociaal en klantvriendelijk. Super leuk om te zien.

Trots zijn we op deze geweldige jongen. Hij gaat nu nog twee dagen naar school. Maar voor hoelang nog….. We denken er over om zijn stage om te zetten in dagbesteding.

Thom wordt 15 februari 2018, 18 jaar.

Er gaat een moment komen dat de deuren van het Heliomare College gesloten gaan worden en dat hij als een volwassen jongen zich verder gaat ontplooien. We hopen dat het op een plek is waar hij met veel plezier zal werken en kan zijn wie hij is. Uniek maar anders.

Even voorstellen

Contact

Stichting Bij Anders - Secretariaat
Rie Beisenherzland 22
1705 LL HEERHUGOWAARD

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IBAN: NL52RABO0322765552
BIC: RABONL2U  Rabobank
Kamer van Koophandel 69553858

Investeerders

Wilt u meer informatie over ons initiatief?

Wij nodigen u graag uit voor een kopje koffie bij Brownies&downieS in Alkmaar om alvast in de sfeer te komen.

Stichting Bij Anders heeft een ANBI status. Wat houdt dat in? ANBI is de afkorting van: Algemeen Nut Beogende Instelling.

De ANBI-status heeft de volgende fiscale voordelen waar u als donateur of sponsor gebruik van kunt maken.

SponsorKliks

Met SponsorKliks steunt u Stichting Bij Anders met een financiële bijdrage zonder dat het u een cent extra kost!

Voordat u iets gaat kopen klikt u op het SponsorKliks logo. U wordt doorgeschakeld naar de website. Klik op het logo van de webwinkel waar u iets wilt bestellen. U doet uw aankoop zonder extra kosten. De webwinkel keert ons dan een percentage uit en dat is eigenlijk gratis geld! 

Uw winkel zit er zeker tussen: Wehkamp, Bol.com, Coolblue, Booking.com, Expedia, Zalando, Thuisbezorgd, Hema etc.

Koop online en sponsor Bij Anders!