Anouk

Ik hou van gezelligheid, muziek, dansen, naar de film gaan.

Hoi, ik ben Anouk en woon samen met mijn zusje Nicole nog thuis bij mijn ouders in Heerhugowaard. Ik ben 22 jaar en een vrolijke en enthousiaste meid. Alhoewel ik ook lekker kan mopperen volgens mijn moeder....

Ruim 3 jaar geleden ben ik gestopt met school en vorig jaar heb ik afscheid genomen van mijn dagbesteding bij theater Eenhoorn. Ik heb een nieuwe plek gevonden bij zorgtuin Lavie in Spierdijk. Daar word ik als huismus heerlijk ‘gelucht’. Het onkruid wieden, stal uitmesten, kippen voeren en eieren rapen, planten water geven. Nooit geweten dat ik dit ook leuk zou vinden. Als het slecht weer is doen we klusjes in de schuur zoals plantjes oppotten, gaan we wat lekkers bakken/koken in de keuken, of een knutselactiviteit.

Dinsdags hoef ik niet te werken. Ik mag dan uitslapen!! Een rustig dagje, lekker op m’n I-pad, of tv kijken. Maar als er boodschappen gedaan moeten worden ga ik gezellig mee. Winkelen vind ik ook leuk samen met mama.

De laatste drie dagen van de week werk ik bij het leukste restaurant van Nederland: Brownies & downieS in Alkmaar. Ik mag daar altijd de kaarsjes aansteken, kan mij heerlijk in m’n eentje vermaken in de vaat, doe bestellingen en vouw de was op. Poleer het bestek, doe boodschappen, kortom ik vind alles leuk. Natuurlijk ook omdat ik in een geweldig team werk.

Eens in de twee weken ga ik op de zaterdag samen met Nicole naar zorgboerderij Iedereen de Ruimte in Bobeldijk. Daar doen we ‘s ochtends altijd eerst een ‘koppie’ en daarna een activiteit, afhankelijk van weer en seizoen. Tussen de middag samen de tafel dekken en gezellig samen lunchen, en daarna opnieuw ‘aan de bak’.

Ik kijk ook altijd uit naar de logeerweekenden bij Diana. Dan gaan we alleen maar leuke dingen doen. Samen naar de film bijvoorbeeld, uit eten of iets lekkers bakken. Voel me daar helemaal thuis, want kom er al vanaf mijn 7e jaar. Ik geloof dat papa en mama het ook wel lekker vinden als ik ga logeren......

Na een week goed mijn best gedaan te hebben vind ik een pyjamadag op zondag een prima idee. Een momentje voor mezelf. Maar voor een feestje/uitje mogen ze me altijd bellen. Ik hou van gezelligheid, muziek, dansen, naar de film gaan en natuurlijk kan ik niet zonder mijn I-pad. Ik mag mijn I-pad meenemen van mijn mama als ik bij Bij Anders ga wonen en ik krijg ook een eigen televisie. Daar heb ik heeeeeeel veel zin in!

Contact

Stichting Bij Anders - Secretariaat
Rie Beisenherzland 22
1705 LL HEERHUGOWAARD

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IBAN: NL52RABO0322765552
BIC: RABONL2U  Rabobank
Kamer van Koophandel 69553858

Investeerders

Wilt u meer informatie over ons initiatief?

Wij nodigen u graag uit voor een kopje koffie bij Brownies&downieS in Alkmaar om alvast in de sfeer te komen.

Stichting Bij Anders heeft een ANBI status. Wat houdt dat in? ANBI is de afkorting van: Algemeen Nut Beogende Instelling.

De ANBI-status heeft de volgende fiscale voordelen waar u als donateur of sponsor gebruik van kunt maken.

SponsorKliks

Met SponsorKliks steunt u Stichting Bij Anders met een financiële bijdrage zonder dat het u een cent extra kost!

Voordat u iets gaat kopen klikt u op het SponsorKliks logo. U wordt doorgeschakeld naar de website. Klik op het logo van de webwinkel waar u iets wilt bestellen. U doet uw aankoop zonder extra kosten. De webwinkel keert ons dan een percentage uit en dat is eigenlijk gratis geld! 

Uw winkel zit er zeker tussen: Wehkamp, Bol.com, Coolblue, Booking.com, Expedia, Zalando, Thuisbezorgd, Hema etc.

Koop online en sponsor Bij Anders!