Anouk

Dans/muziek en stewardess

Anouk gaat al een jaar niet meer naar school. Het hele traject van het zoeken naar een geschikte dagbesteding hebben we achter de rug. Maar dat ging natuurlijk niet zo maar.

Anouk is een kwetsbaar meisje, maar bovenal een heerlijke vrolijke meid die eigenlijk alles leuk vindt. Dat klinkt makkelijk, maar omdat ze niet duidelijk haar grenzen aan kan geven, is het best lastig. Zeker het maken van bewuste keuzes.

Tijdens haar laatste schooljaren is ze daarom ook op diverse locaties geweest om te kijken en ervaren wat bij haar past. Anouk heeft eveneens een ‘workshop’ PTP (persoonlijke toekomst planning) gedaan. Een aantal avonden is er iemand bij ons thuis geweest die haar, en ons, heeft geholpen. Middels vragen stellen, kaartjes, foto’s e.d. probeer je dan te achterhalen waar Anouk haar interesses liggen. “Waar droom je van?” bijvoorbeeld. Heel erg leuk om samen te doen, aanrader!!

Er kwamen al met al twee duidelijke keuzes naar voren: dans/muziek en stewardess (eten serveren) /gastvrouw.

Dat hebben we vertaald naar twee fantastische dagbesteding plekken:
- Theatergroep Eenhoorn in Alkmaar (voor mensen met een speciaal talent)
Brownies&downieS Alkmaar

Na een proef/stageperiode mocht ze definitief op beide locaties beginnen. Wat een heerlijk en trots gevoel als je kind welkom is!

Op maandag en dinsdag gaat ze naar haar theatergroep. Ze werken nu aan de voorstelling “Fier”. Anouk heeft hierin geen rol maar geniet en doet gewoon mee met de activiteiten en voorbereidingen. Teksten leren / onthouden, dansen, zingen, uitbeelden. Kortom, ze is gewoon een actrice.

Op woensdagochtend, donderdag en vrijdag mag ze haar talenten laten zien bij Brownies&downieS. Een geweldig team met lieve en bijzondere mensen waar Anouk mag zijn wie ze is! En dat ze daarom dus ook durft te mopperen en protesteren als ze ergens geen zin in heeft….. (vinden wij stiekem wel erg leuk EN goed). Daar is ze regelmatig, zoals zij dat noemen, de vliegende KIP. Van de vaat, tot bediening, bar, kassa, schoonmaken, boodschappen doen, hondjes uitlaten, kaarsjes aansteken… enz. Het laatste half uurtje mag ze een momentje voor haar zelf. Dan kleurt ze een prachtige kleurplaat waar steevast op staat “voor mama” en “voor papa”.

Nou dan blijft er nog net tijd over voor haar grote hobby: dansen! (het zingen krijgen we er als een cadeautje bij). Op de woensdagmiddag rijden we naar Warmenhuizen. Bij 4 Anybody doet ze aan streetdance voor kinderen met een beperking. Motto: plezier hebben in het dansen. Het is haar op het lijf geschreven. Ze kijkt nu al weer uit naar het grote optreden aan het eind van het seizoen. Zo knap dat ze het durft om op een podium te staan stralen voor een gigantisch publiek!

En of dit alles nog niet genoeg is, wil ze ook nog naar de zorgboerderij “Iedereen de Ruimte”. Dit is meestal op zaterdag, eens in de twee weken. Samen met zusje Nicole, waar ze met een klein groepje, diverse activiteiten doen die laagdrempelig zijn. Een prettige omgeving waar ze blij heen en terugkomt met iets extra’s….boerderijlucht! Zalig.

Mocht het nog niet duidelijk zijn….. we zijn trots op onze kanjer!

Even voorstellen

Contact

Stichting Bij Anders - Secretariaat
Rie Beisenherzland 22
1705 LL HEERHUGOWAARD

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IBAN: NL52RABO0322765552
BIC: RABONL2U  Rabobank
Kamer van Koophandel 69553858

Investeerders

Wilt u meer informatie over ons initiatief?

Wij nodigen u graag uit voor een kopje koffie bij Brownies&downieS in Alkmaar om alvast in de sfeer te komen.

Stichting Bij Anders heeft een ANBI status. Wat houdt dat in? ANBI is de afkorting van: Algemeen Nut Beogende Instelling.

De ANBI-status heeft de volgende fiscale voordelen waar u als donateur of sponsor gebruik van kunt maken.

SponsorKliks

Met SponsorKliks steunt u Stichting Bij Anders met een financiële bijdrage zonder dat het u een cent extra kost!

Voordat u iets gaat kopen klikt u op het SponsorKliks logo. U wordt doorgeschakeld naar de website. Klik op het logo van de webwinkel waar u iets wilt bestellen. U doet uw aankoop zonder extra kosten. De webwinkel keert ons dan een percentage uit en dat is eigenlijk gratis geld! 

Uw winkel zit er zeker tussen: Wehkamp, Bol.com, Coolblue, Booking.com, Expedia, Zalando, Thuisbezorgd, Hema etc.

Koop online en sponsor Bij Anders!