Nicole

Pff, ik word al moe als ik lees wat ik allemaal doe.

Dag, ik ben Nicole, 19 jaar. Lief en ondeugend. Als mijn zus Anouk serieus is, ben ik de grappenmaker. Ik ben gewoon de vrolijkheid zelve en hou van gezelligheid.

Ik zit niet meer op school en ga 4 dagen in de week naar mijn werk.
Maandags, samen met zus lief, naar zorgtuin Lavie. Daar leer ik eerst om mijn eigen spullen op te ruimen; jas ophangen en broodje en drinkbeker in de koelkast te zetten. Ik ben graag buiten en mag daar de eieren rapen, dieren eten geven, met de kruiwagen rijden, plantjes water geven, stal uitmesten, maar ik laat Anouk het smerige werk doen, ik kijk liever. Als we met elkaar koffie/thee gaan drinken en de koektrommel staat niet op tafel ben ik niet te beroerd deze even te pakken. Ik hou van gezelligheid.... Na de lunch mag ik altijd even een momentje voor mezelf. Ik maak dan een puzzeltje, speel met de blokken of doe een spelletje met de begeleiders, om daarna weer een klusje te gaan doen.

Dinsdags heb ik een vrije dag. Ik slaap alleen niet zo lang uit als mijn zus..... Dus de gezelligheid begint al vroeg. Carpe Diem was het toch? Ik wil ook altijd graag mijn pyjama uit en mijn kleren aan. Hup ‘aan het werk’. Boodschappen doen vind ik helemaal niet vervelend. Leuk toch al die mensen in de winkel groeten? Thuis zit ik natuurlijk ook op m’n I-pad, of lig ik heerlijk in het bed van papa en mama een dvd’tje te kijken. Een zen momentje.

Op de woensdag zit ik op het activiteitencentrum Stad van de Zon in Heerhugowaard. Iedereen hoort mij al van verre aankomen. Ik heb er zin in. ‘s Ochtends heb ik een vaste klus. Met een winkelwagentje rij ik naar het kinderdagverblijf een stukje verderop. Daar haal ik het oud papier op en de lege flessen. Dat mag ik allemaal in de container gooien. Dan weer terug en is er in de ochtend een vast muziekmoment. Cor speelt gitaar, uit de laptop klinkt muziek en iedereen zingt mee, maar ik het allerhardst! Na de lunch worden m’n nagels wel eens gelakt, mag ik een mooie kleurplaat maken, gaan we wel eens een boodschapje doen of een wandeling. Het allerliefst ga ik fietsen op de duofiets! Dan groet ik iedereen op straat en zing de mooiste liedjes.

Weer een dag voorbij; de donderdag. Dan komt zorgboerin Claudine mij ophalen en gaan we naar Bobeldijk. Drinken we wat en gaan we aan het werk, boer Dick helpen met klusjes in de stal. Maar we doen samen ook leuke dingen, bijvoorbeeld rondje Intratuin of Middenwaard. Ik ben overal voor in, ben niet zo moeilijk.....

Vrijdags mag ik mij weer melden bij zorgtuin Lavie en zaterdags, eens in de twee weken, ben ik wederom bij Claudine op de zorgboerderij Iedereen de Ruimte.

Nou, en om het verhaal compleet te maken, ga ik ook nog eens in de 6 weken ongeveer logeren bij Denise. Die heeft ook zo’n mooie duofiets. Dus zodra het weer het toelaat trappen we wat af met z’n tweetjes, gaan we wel eens zwemmen of bij het tuincentrum kijken. Denise verzint altijd iets leuks als ik er ben.

Pff, ik word al moe als ik lees wat ik allemaal doe (als ik kon lezen, haha). Ik lig daarom ook al vroeg in m’n bed, mezelf weer opladen voor de volgende dag!

Contact

Stichting Bij Anders - Secretariaat
Rie Beisenherzland 22
1705 LL HEERHUGOWAARD

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IBAN: NL52RABO0322765552
BIC: RABONL2U  Rabobank
Kamer van Koophandel 69553858

Investeerders

Wilt u meer informatie over ons initiatief?

Wij nodigen u graag uit voor een kopje koffie bij Brownies&downieS in Alkmaar om alvast in de sfeer te komen.

Stichting Bij Anders heeft een ANBI status. Wat houdt dat in? ANBI is de afkorting van: Algemeen Nut Beogende Instelling.

De ANBI-status heeft de volgende fiscale voordelen waar u als donateur of sponsor gebruik van kunt maken.

SponsorKliks

Met SponsorKliks steunt u Stichting Bij Anders met een financiële bijdrage zonder dat het u een cent extra kost!

Voordat u iets gaat kopen klikt u op het SponsorKliks logo. U wordt doorgeschakeld naar de website. Klik op het logo van de webwinkel waar u iets wilt bestellen. U doet uw aankoop zonder extra kosten. De webwinkel keert ons dan een percentage uit en dat is eigenlijk gratis geld! 

Uw winkel zit er zeker tussen: Wehkamp, Bol.com, Coolblue, Booking.com, Expedia, Zalando, Thuisbezorgd, Hema etc.

Koop online en sponsor Bij Anders!