Nicole

Nicole is over het algemeen een vrolijke meid

Nicole is nu ruim 16 jaar en zit sinds haar 4e jaar op Mytylschool de Ruimte in Bergen. Ze volgt leerweg 3 in de belevingsgerichte groep. Taakjes uitvoeren die bij haar niveau passen. Zo mag ze de tafel dekken, opruimen, afwassen. Maar ook haar zelfredzaamheid vergroten door haar haar eigen broodje te leren smeren, zelf proberen aan- en uit te kleden bij de gym, enz.

Ze gaan officieel niet op stages in deze groep. Nicole mag nog 1,5 jaar, t/m haar 18e, naar school. Om voor haar de overgang school - dagbesteding soepel te laten verlopen gaan we zelf vanaf 2018 op zoek naar een leuke en zinvolle dagbesteding. Dan zal eerst 1 schooldag vervangen worden door een dagbesteding. En als het goed gaat, breiden we het uit naar meerdere dagen.

Het wordt dus een spannend jaar. Afstand nemen van school, nieuwe omgeving. Wat past bij haar, wat kan ze aan, waar kan ze meedraaien op haar niveau en mag ze zijn wie ze is. Waar kan ze ‘groeien’. Maar bovenal waar heeft ze plezier in!

Op de zaterdagen en tijdens vakanties gaat Nicole regelmatig, samen met zus Anouk, naar zorgboerderij "iedereen de ruimte” in Bobeldijk. Gewoon gezellig, er wordt niets van ze verwacht. Samen boodschapjes doen, de koeien eten geven, knutselen, koekjes bakken. Nicole gaat hier met veel plezier naar toe. ’s ochtends roept ze dan al: “ik ga een koppie doen bij boer Dick”.

Dinsdagmiddag rijden we naar Bakkum naar Zorgboerderij “De Buitenkans”. Daar is Nicole helemaal in haar element met paardje Harvey. Samen met de begeleiders de paardjes uit de wei halen, kleedje pakken, singel om, en hobbelen maar! Heerlijk zingend gaan ze een rondje rijden. En hoe sneller ze gaat hoe blijer Nicole wordt! Daarna alles weer opruimen, hoefjes krabben, borstelen en de paardjes naar de stal brengen,
en hooi klaar leggen.

Nicole is over het algemeen een vrolijke meid. Spontaan en enthousiast naar de mensen in haar omgeving. Verder is Nicole gek op dansen en muziek. Ze kan liedjes erg goed meezingen maar veelal blijft het bij enthousiast gillen (zodat je oren er van gaan piepen…)

Een lekkere kwebbel kont die erg van gezelschap houdt! “Fijn dat je er bent” is haar vaste kreet.

Even voorstellen

Contact

Stichting Bij Anders - Secretariaat
Rie Beisenherzland 22
1705 LL HEERHUGOWAARD

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IBAN: NL52RABO0322765552
BIC: RABONL2U  Rabobank
Kamer van Koophandel 69553858

Investeerders

Wilt u meer informatie over ons initiatief?

Wij nodigen u graag uit voor een kopje koffie bij Brownies&downieS in Alkmaar om alvast in de sfeer te komen.

Stichting Bij Anders heeft een ANBI status. Wat houdt dat in? ANBI is de afkorting van: Algemeen Nut Beogende Instelling.

De ANBI-status heeft de volgende fiscale voordelen waar u als donateur of sponsor gebruik van kunt maken.

SponsorKliks

Met SponsorKliks steunt u Stichting Bij Anders met een financiële bijdrage zonder dat het u een cent extra kost!

Voordat u iets gaat kopen klikt u op het SponsorKliks logo. U wordt doorgeschakeld naar de website. Klik op het logo van de webwinkel waar u iets wilt bestellen. U doet uw aankoop zonder extra kosten. De webwinkel keert ons dan een percentage uit en dat is eigenlijk gratis geld! 

Uw winkel zit er zeker tussen: Wehkamp, Bol.com, Coolblue, Booking.com, Expedia, Zalando, Thuisbezorgd, Hema etc.

Koop online en sponsor Bij Anders!