STICHTING BIJ ANDERS


Stichting Bij Anders heeft een ANBI status. Wat houdt dat in? ANBI is de afkorting van: Algemeen Nut Beogende Instelling.

De ANBI-status heeft de volgende fiscale voordelen waar u als donateur of sponsor gebruik van kunt maken. Het levert voor beide partijen de volgende voordelen op:

Algemeen nut beogende instellingen (ANBI’s) genieten belastingvoordeel. Er zijn regelingen opgenomen voor de giftenaftrek in de inkomsten- en vennootschapsbelasting. Belastingvrijstellingen in de schenk- en erfbelasting en een teruggave regeling voor de energiebelasting.

 • Inkomsten- en vennootschapsbelasting
  Geeft u wel eens geld aan een goed doel? Schenkingen die u doet, mag u onder voorwaarden aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Een belangrijke voorwaarde die de Belastingdienst stelt, is dat het goede doel waaraan u schenkt is aangemerkt als algemeen nut beogende instellingen (ANBI’s).

 • Schenk- en erfbelasting
  Als een goed doel aangemerkt is als ANBI dan weet u zeker dat er geen schenk- of erfbelasting betaalt hoeft te worden over uw schenking of erfrechtelijke verkrijging. Voor ANBI’s is er namelijk een algehele vrijstelling opgenomen. Uiteraard moet de verkrijging wel het algemeen belang dienen. Op deze wijze komt u schenking of erfrechtelijke verkrijging volledig ten goede aan de doelstellingen van de ANBI.

Voor Stichting Bij Anders is daarom deze ANBI-verklaring van de Belastingdienst zeer belangrijk. Het maakt ons aantrekkelijker voor u als sponsor en donateur.

Meer informatie nodig? Of geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op of kijk op de website van de belastingdienst: www.belastingdienst.nl

ANBI STATUS


 • Statutaire naam

  Stichting Bij Anders

 • Rechtsvorm

  Stichting

 • Fiscaal nummer
  857916129
 • Contactgegevens

  Stichting Bij Anders - Secretariaat
  p/a Rie Beisenherzland 22
  1705 LL HEERHUGOWAARD

  E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  IBAN: NL52RABO0322765552
  BIC: RABONL2U Rabobank
  Kamer van Koophandel 69553858

 • Bestuurssamenstelling

  Remco Smit, voorzitter
  Brenda van der Leeuw, secretaris
  Lia Mulder, penningmeester
  Diana Luitjes, algemeen bestuurslid

 • Beloningsbeleid

  Onze stichting is open en transparant zonder winstoogmerk. De bestuursleden ontvangen geen salaris.

 • Wijze waarop doel behaald wordt

  Voor de periode 2018-2022 is het beleid van de Stichting Bij Anders gericht op het verder ontwikkelen, concretiseren en realiseren van de gezamenlijke ambitie en doelstellingen. Lees meer hierover in ons beleidsplan.

 • Doelstelling

  Stichting Bij Anders heeft als doel een kleinschalige woonvorm te realiseren waar onze jongeren met een verstandelijke beperking zich thuis voelen. Een groep van maximaal 10 jongeren waar een huiselijke sfeer wordt gecreëerd die zo dicht mogelijk bij de gezinssituatie komt, met de normen en waarden die daar bij horen.

  Het bieden van goede zorg, persoonlijke aandacht en betrokkenheid zijn een vereiste om hun zelfredzaamheid te stimuleren en onderhouden. Voor nu en in de toekomst.

 • Beleidsplan 2018


  pdf logo

 • Financiële verantwoording 2018


  pdf logo

 • Maatschappelijk verslag 2018


  pdf logo