Skip to main content

bestuur

Remco Smit

58 jaar, vader van Jasper☆

Na lang wikken en wegen heb ik afgelopen 15 januari mijn functie en daarmee mijn werkzaamheden als voorzitter voor Stichting Bij Anders neergelegd. Het is gewoon niet meer op te brengen na het verlies van onze Jasper nu het allemaal zo dichtbij komt. Het doet gewoon pijn! 

Het bestuur zal op zeer korte termijn een nieuwe voorzitter aanstellen. Het huis gaat er natuurlijk gewoon komen daar ben ik niet bang voor. Ik wil iedereen bedanken voor de fijne samenwerking.

Brenda van der Leeuw

Secretaris

54 jaar, moeder van Anouk en Nicole

Geboren en getogen in het mooie Friesland. Na het behalen van mijn MEAO (secretarieel) diploma ben ik de Afsluitdijk overgegaan en vele jaren als directiesecretaresse gewerkt bij een bedrijf in Aalsmeer. Toen onze dochters, Anouk en Nicole, geboren werden ben ik parttime gaan werken. Van P&O assistent, medewerkster marketing tot receptioniste en nu in mijn huidige baan als administratief medewerkster op de boekhouding. Tijdens de schooljaren van onze dochters was ik, naast mijn werk, ook jarenlang actief als secretaris van de ouderraad en ouderlid van de MR. En op de zaterdagochtenden vrijwilliger bij zwemles voor mensen met een beperking bij HvMV.

Lia Mulder

Penningmeester

58 jaar, moeder van Diane

Werkt part time op een financiële administratie, verzorgt daar o.a. de salaris- en personeelsadministratie en heeft management ondersteunende taken. Ze is moeder van 3 kinderen en heeft een aantal jaar in de ouderraad van SO de Alk gezeten als penningmeester.

Diana Luitjes

Algemeen bestuurslid / Zorgteam

54 jaar, moeder van Thom

Werkt al bijna 30 jaar in de gezondheidszorg. Eerst in de directe zorg en nu als praktijkopleider. Ze coördineert het leerproces van de leerlingen en stagiaires en geeft trainingen. Daarnaast geeft ze als zweminstructeur zwemonderwijs bij de stichting Hulp voor Minder Validen (HvMV).

Wat willen wij?


We hebben door de jaren heen veel ervaring opgedaan met de zorgverlening voor onze kinderen. Natuurlijk zijn we ook zelf ervaringsdeskundigen en hebben we ons breed georiënteerd. We hebben een duidelijk beeld voor ogen van wat we willen. We willen onze financiën en krachten bundelen om zelf woonruimte met zorg en begeleiding op maat te realiseren; een ouder wooninitiatief.

Wij houden hiermee de regie over het wonen, de zorg en de begeleiding van ons kind.

Voor onze jongeren zelf betekent een wooninitiatief : een eigen (t)huis. Zelf mee bepalen waar, hoe en met wie je woont en meedoen in de samenleving. Gewoon, net als iedereen, niet anders.

Wij vinden het belangrijk dat de bewoners in een huiselijke sfeer en in een kleinschalige woonvoorziening samen met leeftijdsgenootjes midden in de samenleving blijven staan. Prikkels van de buitenwereld blijven ervaren zodat ze niet in een sociaal isolement raken. Ook onze kinderen hebben recht op een sociaal leven buiten huis. Denk aan sport, uitstapjes, boodschappen doen, uitgaan maar ook het deelnemen aan het verkeer.

Daarom willen we zelf een wooninitiatief oprichten voor onze kinderen, met die extra zorg die we (straks of later) niet zelf meer kunnen bieden.

Onze stichting is open en transparant zonder winstoogmerk. De bestuursleden ontvangen geen salaris.

Over ons in een notendop


Wij zijn een groep enthousiaste ouders, die elkaar kennen van de school van onze kinderen. Vele jaren hebben we samen in de ouderraad gezeten. Maar ook buiten school kwamen we elkaar tegen bij de sportclubs en dagbesteding van de kinderen.

In mei 2017 vond de eerste vergadering plaats. We hebben onze dromen, ideeën en wensen uitgewisseld en samen het plan opgepakt een stichting op te richten die de komst van een woonhuis voor onze kinderen hoopt te realiseren.

Onze kinderen hebben allen een verstandelijke beperking waarbij o.a. autisme aanverwante stoornissen voorkomen en het Syndroom van Down, hun IQ ligt rond de 50. Het zijn allemaal enthousiaste kinderen, uniek maar allemaal anders

Met de medewerking van de Gemeente Koggenland hebben in 2019 een plek gekregen in De Tuinen van Ursem. Dus de mouwen opgestroopt en aan de slag. Op naar onze architect Studio S3 voor het ontwerp van een prachtig huis.

Maar daar kwam plots Corona in 2020 en alles lag stil. Tussendoor konden we bij de aannemer om tafel voor een keurige offerte en toen brak in 2021 de oorlog uit. De prijzen vlogen door het dak en alles was onzeker. Dan maar het ontwerp zo aanpassen dat het nog behapbaar blijft en een 11de bewoner erbij zoeken.

In april 2022 verloren we de vader van onze Daan en in september 2022 verloren we onze Jasper door een vreselijk ongeluk op zijn zorgboerderij. Het was en is nog steeds heel moeilijk om de draad weer op te pakken en het gemis van de mannen is enorm.

Wij hopen in 2024 de eerste paal te mogen slaan. En brengen de groep regelmatig bij elkaar door leuke activiteiten te organiseren.

Contact

Stichting Bij Anders - Secretariaat
p/a Rie Beisenherzland 22
1705 LL HEERHUGOWAARD

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IBAN: NL52RABO0322765552
BIC: RABONL2U Rabobank
Kamer van Koophandel 69553858
Fiscaal nr: 857916129

Volg ons

Sponsoring

Wilt u meer informatie over ons initiatief? Maak een afspraak met onze sponsorcommissie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.